HD Brubaker HD (movie) / Brubaker (1980)

Žánr: Drama

ČSFD: 83%

Hodnocení: 0 / Hlasů: 0


4647 přehrání filmu

Do nápravného zařízení Wakefield přivážejí nového trestance Roberta Redforda. Brzy se však ukáže, že nejde jen o obyčejného vězně.

Nový ředitel státní věznice nastoupí do svého nového působiště inkognito, aby je lépe poznal, a zahájí jeho zásadní reformu odpovídající humánní představě o smyslu trestu.

Autobus přiváží do státní věznice novou várku trestanců. Otřesné podmínky a poměry, které ve věznici panují, zajímají jednoho z nováčků. Po nějaké době jsou všichni v šoku - právě on se představí jako nový ředitel věznice. Vzdělaný a zásadový Henry Brubaker zahájí boj se systémem, v němž vedoucí pracovníci zneužívali svého postavení k osobnímu obohacování a vytvořili krutý vnitřní řád: znepřátelili vězně mezi sebou rozkastováním na bezprávné a mocí nad spoluvězni obdařené loajální "pomocníky". Brubaker, zprvu podporovaný guvernérem, usiluje o reformu s cílem, aby trest skutečně sloužil k nápravě vězňů. Postupně získává na svoji stranu vězně i některé pracovníky bývalého vedení. Vyvolá však odpor těch, kteří dosud těžili z privilegií, ale i státní komise pro vězeňství, prolezlé politikařením. Dramatické události, které tím vyvolá, vedou k vyhrocení situace...



Zatím nebyly přidané žádné komentáře.